Ve středu 23.11. zavítá do našeho krajského města v rámci předvolební kampaně prezidentská kandidátka, profesorka ekonomie a bývalá rektorka Mendelovy univerzity v Brně Danuše Nerudová.
Jako ekonomka se roky věnuje tématu daní, důchodů a ekonomické prosperitě naší země. V roce 2018 byla jmenována do pozice předsedkyně Komise pro spravedlivé důchody, se kterou se snažila vymyslet dobrou důchodovou reformu a prosadit její přijetí. Závěry komise si politické strany napříč spektrem přebraly do svých volebních programů a současná vláda je dala do nového programového prohlášení.
Aktivně také působila ve veřejné debatě během pandemie covidu-19. S dalšími odborníky založila občanskou expertní iniciativu KoroNERV-20, která dávala prostor z nápadů a myšlenek formulovat řešení a cesty pro rychlé překonání dopadů pandemie koronaviru.
Debata má plánovaný začátek na 17:00 a provázet ji bude známý moderátor Jan Musil. Místo konání muselo být pro velký zájem přesunuto z pirátského centra do Národního domu(Velká Hradební 619/33), který je nedaleko.