Předseda Pirátské strany Ivan Bartoš bude v rámci zamýšlené koalice se STAN kandidovat do Poslanecké sněmovny z pozice lídra ústecké kandidátky. 

„Když se dohodneme na koalici se STAN, budu kandidovat jako jednička v Ústeckém kraji. To je kraj, ve kterém se zrcadlí problémy celé republiky, ať už je to problém s exekučními pastmi, s devastací přírody a vysokou mírou korupce,” uvedl Ivan Bartoš. “Věříme, že ten, kdo dokáže řešit tyto problémy, má velkou šanci, aby uspěl v následujících volbách. Ústecký kraj má také bohatou pirátskou historii, mám k němu lidsky blízko a rád se tam vracím. Je to takový pirátský underground.”

Piráti v Ústeckém kraji mezitím v primárních volbách volí zbytek kandidátní listiny. Ivan Bartoš byl, tak jako v jiných krajích, i v tom Ústeckém již v listopadu nominován na pozici celostátního lídra. 

Vyjednávání o potenciální koalici Pirátů a STAN do voleb do Poslanecké sněmovny v příštím roce bylo schváleno členskou základnou České pirátské strany (695 z 858 hlasů) a v současnosti probíhají jednání o konkrétní podobě koaliční spolupráce.